Fa-Alu ablakok – Helter és Társa Kft – Ablak, Ajtó

Fa - Alu ablakok

Fa - Alu nyílászárók

A modern építészeben ma már széles körben elterjedt a fa - alu rendszerek használata, ugyanis nem csak az irodaépületekben alkalmaznak ilyen megoldásokat: otthonainkban is teljesértékű alternatívának számít a műanyag-, és fa nyílászárók mellett. Az alumínium profilok a modern megjelenés mellett még praktikusabbá teszik fa ablakainkat

Az alumínium profilok a nyílászáró külső felére kerülnek felszerelésre, így belülről továbbra sem kell lemondanunk a fa természetes látványáról.

A külső alumínium profil az időjárási szélsőségektől védi a nyílászáró fa részét. A fa és az alumínium közé illesztett szigetelőréteg pedig még hatásosabb hőszigetelést tesz lehetővé.

Választható szerkezetek

Ablakok

Erkélyajtók

Paraméterek

 

Az AltoNova - ECO400 a minimalizmus és letisztultság jegyében létrehozott alumínium profilrendszer. A fő szempont ennek a rendszernek a tervezésekor egy olyan nyílászáró-profil teremtése volt, amely a lehető legtöbb fényt ereszti át az épület belsejébe. Az egyszerű, legfőképp egyenes vonalú tervezésből álló keret teret hagy az átlagosnál nagyobb üvegfelületnek, emelő-toló rendszereken ráadásul kiváló vizuális élményt nyújt kültéri perspektívából is. Az ECO400-as rendszer természetesen egyáltalán nem szenved hátrányt hőszigetelés terén a kiváló tömítőprofiloknak köszönhetően.

  • Alapanyag: Hossztoldott borovi fenyő (egyedi igények szerint lehet még: lucfenyő, merantin, tölgy, red grandis)
  • Felületkezelés: MILESI vizes bázisú 4 rétegű lazúr
  • Beépítési mélység: 78 mm
  • Gumiszigetelés: Trelleborg háromszoros körbefutó
  • Üvegezés: 3 rétegű, 44 mm-es, lágyfém bevonatos hőszigetelő üvegezés melegperemes távtartókkal (Ug=0,5 W/m2 K)
  • Hőszigetelés: Uw = 0,78W / m2 K
  • Hangszigetelés: 34 – 45 dB
  • Vasalat: MACO Multi-Matic alap biztonsági vasalat, rés-szellőztető funkcióval, hibás működtetés-gátlóval szerelve. Opcióban kérhető WK1-es és WK2-es biztonsági fokozattal.

Választható színek*

 

*Megrendelés esetén a helyszíni felmérés során egyeztetendő színminta alapján az alu borítás színe!