Vakolható külső- és felsőtokos alumínium redőny

Vakolható külső- és felsőtokos alumínium redőny

A vakolható redőnyrendszer megfontolandó az újépítésű és felújítandó házak esetén, ugyanis nagymértékben hozzájárul az energiatakarékos fűtéshez még a külső tokos redőnyrendszerhez képest is, valamint elsőosztályú hangszigetelést biztosít. Ez a kialakítás nyugalmat és megelégedettséget visz az Ön otthonába. Két változata elérhető a vakolható tokos redőnyöknek: külső- és felső tokos kialakítás.

Külső tokos vakolható rendszer

A vakolható redőnytok behelyezése esetén biztosítani kell a megfelelő méretű helyet. Az egyik megoldás lehet, hogy a redőny-gurtni kivezetése az ablak felső részére kerül. A vakolható redőnytok esetén a kihagyott hely mérete a következő táblázatban látható:

Mélység (cm)Magasság (cm)Tok méret (cm)
14,510,512,5
15,512,013,8
17,013,015,0
18,514,516,5
20,016,018,0

Helyes elhelyezés esetén a redőny homlokrészén lévő hungarocell (vagy heraklith) egy síkba kerül a vakolandó felülettel.

Alternatív megoldás lehet, hogy a kezelésnek külön hagyjuk ki a helyet. A kihagyott hely szélessége megegyezik a vakolatnélküli belső méret + ~10 - 15 cm a kezelési oldalnál. A kihagyott hely meghatározásánál figyelembe kell venni a szigetelőanyag vastagságát, főként a  tok felső és hátsó részénél. Vakolás után a redőnytok már nem látható. A szervizfedél és a lefutó sín színét az ablak árnyalatához lehet igazítani. A szervizfedél eltávolításával könnyen el tudunk végezni minden karbantartási munkálatot. Szennyeződés nem jut be a lakásba, a burkolat és a belső tér nem sérül.

A tok 7 vagy 15 mm-es heraklith-al, vagy vakoló éllel kérhető. Kérhető kiegészítő az integrált szúnyogháló 138, 150, 165 és 180 mm-es tokméretben.

Vakolható tokos redőny helykialakítása áthidalóban

 
Tokméret"A""B"
165 mmmin. 185 mmmin. 100 mm
180mmmin. 205 mmmin. 125 mm

Felső tokos vakolható rendszer

A felsőtokos redőny a nyílászáró tetejére van felszerelve, így azzal egyidejűleg kerül beépítésre. Az épület tervezésénél és a nyílászáró gyártásánál is figyelembe kell venni a redőny méreteit és ennek megfelelően kell biztosítani az elhelyezhetőségét. Mivel itt a másik két típussal ellentétben nem a külső oldalon helyezkedik el a redőny, hőszigetelés kialakítása szükséges a hőhíd elkerülése végett. Előnye a külső tokos vakolható rendszerhez képest, hogy megfelelő kivitelezés esetén jelentősen csökkenti az adott nyílászáró hőveszteségét.

Külsőtokos rendszer

Felsőtokos rendszer