Klasszikus bejárati ajtók – Helter és Társa Kft – Ablak, Ajtó

Klasszikus fa bejárati ajtók

Cégünk immár több, mint két évtizedes szakmai tapasztalatra tett szert fa nyílászárók gyártásában. Első kézből láttuk / látjuk, milyen fejlődésen megy keresztül az építőipar, hogyan változnak a vásárlói igények, és milyen, az iparban elérhető technológiák állnak rendelkezésünkre, hogy az általunk gyártott termékek minőségét folyamatosan fejlesszük. A klasszikus bejárati ajtók csupán kinézetükben hagyományőrzők, szerkezeti felépítésük a modernkori biztonsági szabványokat követi.

Oldal és felülvilágítók

Nem csupán a formával, és a színnel tudunk variálni: amennyiben a leendő ajtó adott környezete igényli, további kiegészítő panelek legyártásával egészítjük ki a terméket.

A fa könnyű megmunkálásának köszönhetően szinte nincs határa a testreszabhatóságnak. Nem szükséges a standard gyártott termékek közt szemezgetni, nem baj ha teljesen egyedi méretekkel rendelkezünk, hiszen teljes mértékben egyedi megrendelésre gyártunk minden egyes fa nyílászárót.

Az előszobák többnyire nem rendelkeznek természetes fényforrással, így a felül-, oldalvilágító panelek nem csupán "szükséges helykitöltő elemek",  praktikus kiegészítést is jelentenek egyben.

Magas biztonság, elegancia

Az SFS Easy 3D rozsdamentes pánt a modern minimalizmus jegyében született, szálcsiszolt-, vagy bronz felületű kivitelben elérhető nyílászáróinkon. A pánt 1500 Kg-os egyéni teherbírással rendelkezik, így a három pánt erőszakos behatolás ellen stabil védelmet biztosít.

Klasszikus bejárati ajtóinkat MACO Protect biztonsági zárrendszerrel látjuk el. Az ajtószárny alapesetben 3 pontos, 2 acélcsapos, 2 kampós kulcsműködtetésű ajtózárral készül, valamint van lehetőség a fokozott biztonság érdekében 5 pontos, 4 acélcsapos, 4 kampós zárral is rendelni.

Tűzgátlásra is alkalmas szigetelőprofil

A Deventer által gyártott SV185-ös tömítőprofil kiváló fizikai és termikus tulajdonsággal rendelkezik, öregedés-, idő-, UV- és ózonálló. Lágy, "kényelmes" záródást, magas fokú méretkorrekciót biztosít, akár vetemedett ajtóknál is. A DIN18095-ös tűzvédelmi szabvány szerint alkalmazhatók, hőmérséklet tűrésük -60°C-tól +250°C-ig terjed.

Másolásvédelem, tulajdonosi kártya

A Titan zárbetétek tökéletes védelmet nyújtanak mind otthoni-, mind irodai környezetben. A kulcs pontfuratolt kialakítása önmagában nagyobb biztonságot jelent a hagyományos megoldáshoz képest, ezen felül a tulajdonosi kártya segt abban, hogy kulcs- illetve cilindercsere esetén a rendszer tulajdonosát be lehessen azonosítani.

Ezeket a zárbetéteket a gyártó ASC védelemmel látja el: a zárbetét egy bevágással szándékosan gyengítve van, így egy erőszakos behatolási kísérlet folyamán a betét nagyobb, erősített része zárt állapotban az ajtóban marad.

A Titan i6 zárbetét kiegészítő opcióként választható bejárati nyílászáróinkhoz.

Kilincsválaszték

Alaptartozék a GreenteQ bejárati garnitúrája, választható opció a HOPPE Tokyo kilincscsalád.

GreenteQ kilincsválaszték

Részletes leírás

 • Alapanyag: Hossztoldott borovi, lucfenyő, merantin, tölgy
 • Felületkezelés: MILESI vizes bázisú 4 rétegű lazúr
 • Kivitel: IV 68 vagy IV 78
 • Gumiszigetelés: SV-185 kettős körbefutó
 • Ajtópánt: SFS Easy 3D
 • Ajtózár: MACO 3 vagy 5 pontos biztonsági, kulcsműködtetésű zárrendszer
 • Küszöb: BKV hőhídmentes alumínium küszöb
 • Kilincs:
  • Alaptartozék: GreenteQ bejárati garnitúra
  • Választható kilincs: HOPPE Tokyo, igény esetén a webshopból is
 • Zárbetét:
  • Alaptartozék: GreenteQ fúrás biztos, duplakuplungos, profilos zárbetét 3 db kulccsal
  • Választható opció: Titan i6 pontfuratolt, tulajdonosi kártyás prémium  zárbetét

Minták